Vesti / Mlađe kategorije / 28. kadetski turnir " Stevan Nešticki "

28. kadetski turnir " Stevan Nešticki "26.05.2010. 15:05

Autor: ice(1)
Neki novi klinci....
Neki novi klinci....
N

a terenima SC " Vujadin Boškov " u Veterniku od 28. do 30. maja biće održan tradicionalni memorijalni turnir kadeta " Stevan Nešticki ". Ovo je nova prilika da se setimo čoveka koji je Vošina legenda i negujemo uspomenu na njega.Takođe, ovo je prilika za širi auditorijum ljubitelja fudbala da uživa u dobroj igri i neizvesnim utakmicama čiji će akteri biti talentovani momci koji su članovi kadetskih selekcija 6 ekipa koje su potvrdile svoje učešće na ovom turniru.Turnir ima i ovoga puta internacionalni karakter, a pored domaćina Vojvodine učestvuju još i Partizan, Crvena Zvezda, reprezentacija Republike Srpske, ruski Amkar iz Perma i akademija Puškaš iz Mađarske.

Ekipe će biti podeljene u dve grupe u kojima će biti odigrana po 3 meča, nakon čega će se pobednici grupa sastati u finalu, a drugoplasirane ekipe će igrati za treće mesto, isto kao i trećeplasirane za peto.

Upućujemo poziv svakome ko je u mogućnosti da dođe i pogleda neku od utakmica, verujemo da se neće pokajati, pogotovo ako znamo da je turnir uvek imao naglašeni takmičarski karakter i da su ekipe redovno nastupale u najjačim sastavima, što čak često nije bio slučaj tokom većeg dela regularne sezone.

Što se tiče ekipe domaćina, svakako da je ovo prilika da vidimo u čemu se ogleda Vošina budućnost i da na delu vidimo odličnog reprezentativnog golmana Pajovića, silovitog " tobdziju " Jovanovića, neumornog vezistu Poletanovića, čvrste i neprelazne defanzivce Mejića i Radoju, nepredvidivog Nedića, golgetera Ilića i mnoge druge.

Sa nestrpljenjem očekujemo početak turnira!


Petak, 28. maj

18.00: Svečano otvaranje memorijalnog turnira
18.15: Vojvodina - Partizan
18.15: Crvena zvezda - Amkar Perm


Subota, 29. maj

8.00: Polaganje venca na grob Stevana Neštickog
9.00: Partizan - Reprezentacija Republike Srpske
9.00: Amkar Perm - Akademija Puškaš
17.30: Vojvodina - Reprezentacija Republike Srpske
17.30: Partizan - Akademija Puškaš


Nedelja, 30. maj

9.00: Utakmica za peto mesto
10.15: Utakmica za treće mesto
11.30: Finale

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Jovo Bosančić

Najdraži momenat mi je bio kada smo izbacili Mančester Junajted iz kupa. Igranje u Premijer ligi je bilo ostvarenje mog sna!

Lista strelaca
Zukić10
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović4
Zady Sery4
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery19
Korać17
Zukić15
Milosavljević15
Índio14
Carević14
Ivanović12
Čumić12

Sećanja
Dobrosav KrstićSkromni as
Dobrosav Krstić

On je tako dobro pazio Puškaša na Nep stadionu 1956-e, uvek je bio kraj njega, uvek je bio brži, uvek mu je odnosio loptu i činio je to na tako fer način, takoreći bez dodira...